Czekoladowe brownie bez cukru z masą budyniową

Czekoladowe brownie bez cukru z masą budyniową

Izabela Mencel

Przedstawiam Wam rewelacyjny przepis na Brownie. Rozpływające się w ustach ciasto jest tak proste do zrobienia, że nawet największy amator kuchni będzie w stanie sobie z nim poradzić! Sam sprawdź i przekonaj się, że nie ma tu filozofii, a smak powala na kolana!

ciasto:

-2 puszki czerwonej fasoli

-2 banany

-3/4 szklanki ksylitolu

-łyżeczka proszku do pieczenia

-4 jaja

-3 łyżki kakao

-odrobina oleju kokosowego do wysmarowania blachy

Sposób przygotowania:

Otwieramy puszki fasoli i wysypujemy na sitko. Płuczmy fasolę i przekładamy do miski. Dodajemy jaja i banany, miksujemy. Następnie po kolei dodajemy resztę składników, ciągle miksując blenderem. Jeśli masa już będzie gładka przelewamy ją do okrągłej, nasmarowanej tłuszczem formy. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Masa budyniowa:

-budyń bez cukru

-łyżka ksylitolu / 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

budyń gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu, zamiast cukru dodajemy ksylitol lub miód.

Gdy ciasto nam trochę ostygnie przekrajamy je na pół, tak aby stworzyły się dwa równe koła.

Środek smarujemy budyniem i przykrywamy drugą częścią biszkoptu.

Polewa:

-łyżka oleju kokosowego

-łyżka mleka

-czekolada gorzka kilka kostek

Sposób przygotowania:

Wszystko rozpuszczamy w garnuszku. Następnie rozpuszczoną masą polewamy ciasto.

Wszystko wkładamy do lodówki na kilka godzin i gotowe!